• Sinds 1903
  • Ruim 175 machines op voorraad

Alles over Lease

Wat is lease?

Als ondernemer wil je graag vooruit. Van Gurp snapt dit en bied je daarom de mogelijkheid om je aankoop volledig of gedeeltelijk te leasen. Maar wat is precies leasing? Dit is een veel gestelde vraag, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Leasing is een vorm van financiering die gebruikt wordt bij de aankoop van een machine. De leasemaatschappij financiert de machine en jij betaalt hier maandelijks een vooraf afgesproken bedrag. Er zijn verschillende vormen van leasing (financial lease, operationele lease, etc.), maar wij spreken in dit geval van een financiële lease huurkoop.

Lease huurkoop

Gedurende een financial lease huurkoop is de klant bij het tekenen van het leasecontract economisch eigenaar van de machine. De machine staat direct op de balans. Dit kan boekhoudkundig voordelig zijn ten opzichte van huren. Deze leasevorm is erg interessant als er geen financiële ruimte is of om de kasstroom te verbeteren. Jij hoeft geen grote investering te doen, maar wordt toch eigenaar van de nieuw gekochte machine. Reserves worden behouden om te kunnen ondernemen. Eventuele onderhoudskosten, waarde verminderingen of vermeerderingen zijn echter wel voor eigen rekening.

Kredietcheck

Van Gurp helpt jou met de financiële lease huurkoop. Vele leasemaatschappijen zijn mogelijk, maar Van Gurp werkt veel samen met De Lage Landen. De Lage Landen is een dochter onderneming van de Rabobank. Dit is een vendor finance organisatie (30 mln euro activa) met de volgende voordelen:

• tot 100% financiering mogelijk
• Zowel nieuwe als gebruikte bedrijfsmiddelen
• Maandelijks de zelfde kosten

Ben je geïnteresseerd in leasen? Op basis van jouw situatie, doen zij jou een voorstel wat de maandlasten zijn en looptijd is. Tijdens dit proces heb je dus geen financiële verplichtingen meer aan Van Gurp, zij regelen enkel voor jou dat het contract wordt opgesteld. Voordat er een contract kan worden opgesteld, dient er een kredietcheck plaats te vinden. Wat hebben hiervoor nodig? Een KvK nummer, naam en adres van de koper.

 

Leasekosten

De leasekosten zijn afhankelijk van de looptijd van het contract, het te leasen bedrag én van de actuele rentestand. Deze kosten worden maandelijks in rekening gebracht.  Een leasetermijn kan ingesteld worden naar keuze, de looptijd ligt in ieder geval tussen de twee en acht jaar. Hoe langer het leasetermijn, des te lager de maandelijkse kosten. Echter betaal jij dan meer rentekosten ten opzichte van een kortere leasetermijn. Let wel op dat de BTW betaald moet worden van het te leasen bedrag bij aanvang van het contract. Indien nodig kan dit ook mee gefinancierd worden.

Ter illustratie: Wil jij €30000,- leasen over een periode van 48 maanden? De Lage Landen kan jou dan een aanbieding sturen van bijvoorbeeld 6.46% rente per jaar. Oftewel €707.09 per maand. Na 48 maanden heb jij in totaal €33940,- overgemaakt aan De Lage Landen, €30000,- aan afbetaling en €3940,- aan rentekosten.

Voordelen

  1. Je bent direct economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Je kunt het dus ook direct opnemen op de balans van je bedrijf, waardoor je gebruik kunt van
    maken van aantrekkelijke regelingen voor fiscale aftrek.
  2. Je hoeft vooraf geen grote inleg te doen. Je betaalt namelijk maandelijks een vast (relatief kleiner) bedrag.
  3. Je kunt de btw meefinancieren. Dit betekent dat je het btw-bedrag van je aankoop niet zelf vooraf hoeft in te leggen. Deze regel is van toepassing indien je
    het btw-bedrag inclusief rente in één van de eerste zes maanden van de looptijd kunt terugbetalen
  4. Je hoeft geen opties uit te sluiten naar de zoektocht van een nieuwe bouwmachine of onderdeel. Alle machines van Van Gurp zijn te leasen.

Interesse in het leasen van een bouwmachine of onderdeel? Neem contact (link contactpagina) met ons op, zodat wij kunnen kijken wat wij voor jou kunnen regelen!