• Sinds 1903
  • Ruim 175 machines op voorraad

Heftruck in de gewenste uitvoering

Ben je opzoek naar een nieuwe of jong, gebruikte heftruck? Van Gurp Wijhe heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Maar welke heftruck past het beste bij jouw situatie? Van Gurp denkt denkt met je mee!

Nieuwe of jong, gebruikte heftruck kopen?

Ben je opzoek naar een nieuwe of jong, gebruikte heftruck? Van Gurp Wijhe heeft het voor je! Een heftruck is ideaal voor het verplaatsen van grote en zware materialen. Met de stalen vorken aan de voorzijde transporteer je gemakkelijk goederen. Dit bied je gedurende de werkdag een enorme verlichting van je werklast.

Het assortiment bestaat uit verschillende types heftrucks variërend van grote brandstof heftrucks voor op de bouw tot kleine elektrische heftrucks voor het werk in compacte ruimtes. Maar welke heftruck past het beste bij jouw situatie? Van Gurp denkt met je mee en we leggen het graag even voor je uit!

Verschillende soorten heftrucks

Zoals al even kort omschreven zijn er verschillende types heftruck. Om te beginnen kan een heftruck verschillen in gewichtsklasse. In het algemeen geldt: hoe zwaarder het eigen gewicht van de heftruck, hoe meer je kan heffen. Wil jij pallets met grove stenen vervoeren? Ga dan voor een heftruck met een zware eigen gewicht. Heb je alleen een heftruck nodig voor het transporteren van pallets met piepschuim? Dan kun je gerust kiezen voor een heftruck met een lage eigen gewicht.

Bijhorend zijn hier ook twee verschillende soorten aansturingen voor mogelijk: een 3-wiel of 4-wiel aansturing. Een 3-wiel aansturing is geschikt voor het kleinere en compactere werk binnen. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van speelgoed in een loods. Een 4-wiel aansturing is ideaal voor het grotere werk, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van betonnen pilaren op de bouw.

Daarnaast kan een heftruck verschillen in de aandrijving. Vroeger kenden we enkel de diesel of lpg-heftrucks. Tegenwoordig kun je ook elektrische heftrucks kopen. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee: het is milieubewust, je kan stil te werk gaan én hebt geen last van stank in ruimtes binnen. Wel moet je er rekening mee houden dat het een groot accupakket en kortere doorlooptijd met zich meebrengt. De machine is dus vaak van zichzelf iets groter en je moet de heftruck tussendoor opladen.

Naast de gewichtsklasse, aansturing en aandrijving kan een heftruck ook variëren in de hefmast. Een hefmast is een hulpmiddel om de last te heffen. Je kan het herkennen aan de verticale mechanica dat zich bevindt aan de voorzijde van de heftruck.  Dit kan zowel 2-delig als 3-delig zijn. Hiermee wordt bedoeld in hoeveel delen je het kan uitschuiven; een 3-delige hefmast kan dus hogere hoogtes bereiken dan een 2-delige hefmast.

Ook zijn er extra opties mogelijk op de hefmast. De optie ‘free-lift’ geeft je de mogelijkheid heftrucklepels te manouveren zonder dat de hefmast uitschuift. Het voordeel hieraan is dat je in lage ruimtes te werk kan gaan, want zonder de optie ‘free-lift’ schuift de hefmast automatisch omhoog. Met de optie ‘side-shift’ kan je de heftrucklepels naar links of rechts bewegen. Erg gemakkelijk als je gevarieerd werk hebt en op elk moment van de dag iets nieuws te wachten staat. De optie ‘vorken-versteller geeft je de mogelijkheid om je heftrucklepels naar binnen of buiten te bewegen. Dit geeft je veel flexibiliteit want zonder deze optie staan je heftrucklepels vast op één bepaalde breedte.

Waar je je in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken is de kwaliteit. Wij werken enkel met dé beste merken. Zo hebben wij Caterpillar, Hyster, Hyundai, JCB, Jungheinrig, Magni, Manitou, Merlo, Mitsubishi, Still, Toyota, Yale en Linde heftrucks.

Van Gurp Wijhe denkt met je mee!

Ben je geïnteresseerd in het kopen óf huren van heftruck? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij binnen de openingstijden bereikbaar op +31 (0)570-521286 of stuur een mailtje naar info@van-gurp.nl. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons. Wil je toch graag eerst even de heftruck komen bezichtigen? Wij ontvangen je graag! Wel adviseren wij je even een afspraak te maken, zodat wij alle tijd hebben om je passend en persoonlijk advies te kunnen geven.

Ook bij het transport van je heftruck naar jouw locatie hoef je niet lang stil te staan. Wij regelen met enthousiasme het vervoer, zowel binnen als buiten Europa. Van Gurp Wijhe staat voor je klaar en denkt mee!