• Sinds 1903
  • Ruim 175 machines op voorraad

Grond- en puinbakken op maat

Bij Van Gurp Wijhe kun jij terecht voor een ruim aanbod grond- en puinbakken. Zo kan jij een bak kopen voor het oppakken van grove stenen tot fijn zand. Bekijk hieronder ons aanbod!

Topkwaliteit bakje kopen? | Van Gurp Wijhe

Bij Van Gurp Wijhe kun jij terecht voor een ruim aanbod grond- en puinbakken. Een bakje is een aanbouwdeel die jij voor je shovel, schranklader, verreiker, voorlader van een trekker of graafmachine kan vastmaken. Zo kan jij een bak kopen voor het oppakken van grove stenen tot fijn zand. Benieuwd naar de verschillende soorten bakken? Wij leggen het graag voor je uit!

Verschillende soorten grond- en puinbakken

Laten we beginnen met de populairste vorm, de grondbak. Dit is een dichte bak welke ideaal is voor het oppakken van fijne materialen. Denk bijvoorbeeld aan zand, asfalt of grind. Naast de grondbak, kun je ook kiezen voor een puinbak. Een puinbak is een open bak met spijlen welke ideaal is voor het oppakken van grove materialen. Denk bijvoorbeeld aan stenen of puin op jouw bouwterrein. Het voordeel hiervan is, is dat je na een keer goed schudden het fijne zand verwijdert van de grove materialen.

Wil je gebruik kunnen maken van beide voordelen? Ga dan voor een puinbak en breidt deze uit met een inlegvel. Met een inlegvel maak je je open bak eenvoudig dicht.

Waar je op moet letten bij het kopen van een bak, is de kwaliteit. Er zijn namelijk veel verschillende fabrikanten die bakjes leveren welke ieder gebruik maken van andere specificaties en materialen. Over het algemeen geldt dat de goedkopere bakken vaak geproduceerd zijn van dunner staal, een slechtere coating en onnauwkeurige lasnaden dan de duurdere bakken.

Ook moet je letten op het type aansluiting van je grond- of puinbak. De type snelwisselsyteem van je machine bepaalt welke aansluiting jouw aanbouwdeel bakje moet hebben. Elke fabrikant heeft weer zijn eigen aansluiting. Bij een Nederlandse aansluiting hoort een CW0, CW05, CW10, CW20, CW30 of CW40 bak. Bij een Duitse aansluiting hoort een Lehnhoff MS01 of MS03 bak.

Van Gurp kan voor jou bakken leveren van de volgende fabrikanten: Avant, Bobcat, Caterpillar, Case, Euro, Eurotrac, Gehl, Giant, JCB, Knikmops, Multione, Manitou, Merlo, Mustang, New holland, Norcar, O&K, Paus, Pitbull, Schäffer, Schaeff, Sherpa, Thaler, Terex, Venieri, Volvo, Wacker Neuson, Weidemann, Werklust, Yanmar, Zettelmeijer.

In onze werkplaats kunnen we ook bakken op maat maken voor de machine. Dus heb jij een grond- of puinbak gevonden met de verkeerde aansluiting? Van Gurp maakt het voor je op maat óf we bestellen een gewenste bak naar keuze.

Van Gurp denkt met je mee!

Ben je geïnteresseerd in het kopen óf huren van grond- of puinbak? Via onze website vraag je gemakkelijk een offerte aan. Heb je nog vragen? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij binnen de openingstijden bereikbaar op +31 (0)570-521286 of stuur ons een mailtje naar info@van-gurp.nl. Binnen 24 uur ontvang je een reactie. Toch eerst even de grond- of puinbak komen bezichtigen? Geen probleem! Wel adviseren wij je even een afspraak te maken, zodat wij alle tijd hebben om je het beste advies te kunnen geven.

Ook bij het transport van de machines en aanbouwdelen hoef je niet lang stil te staan. Wij regelen met enthousiasme het vervoer naar jouw locatie, binnen en buiten Europa. Van Gurp Wijhe staat voor je klaar en denkt mee!