• Sinds 1903
  • Ruim 175 machines op voorraad

Graafmachines voor professionals

Bij Van Gurp Wijhe kun jij terecht voor een ruim aanbod graafmachines. Zo kun jij een graafmachine kopen variërend van een robuuste, snelle graafmachine tot een flexibele, mini rupsgraafmachine.

Graafmachine kopen? | Van Gurp

Bij Van Gurp Wijhe kun jij terecht voor een ruim aanbod graafmachines. Zo kun jij een graafmachine kopen variërend van een robuuste, snelle graafmachine tot een flexibele, mini rupsgraafmachine. Benieuwd naar de verschillende specificaties? Wij leggen het graag voor je uit!

Ons assortiment bestaat uit twee types graafmachines. Ten eerste hebben we mobiele graafmachines, dit zijn graafmachines op wielen. Dit is ideaal wanneer je graag de weg op wilt met je graafmachine. Je kan er namelijk tussen de 20 en 40 km per uur mee rijden. Ten tweede hebben we rupsgraafmachines, dit zijn minigravers op rubberen of stalen tracks. Dit is ideaal wanneer je in compacte ruimtes te werk wilt gaan, perfect dus voor de hovenier die vaak in achtertuinen te werk gaat. Daarnaast is de machine relatief licht, je kan deze dus eenvoudig transporteren op een aanhanger achter de auto. Het grote verschil met de mobiele graafmachine is de rijsnelheid, deze is gemiddeld 5 km per uur.

Naast de verschillende types, heeft een graafmachine ook verschillende specificaties. De meest herkenbare specificatie is een open of gesloten cabine. Zoals de term al verklapt, bevat een open cabine geen deuren of ramen. Dit is ook niet nodig wanneer je veelal binnen in industriehallen te werk gaat. De gesloten cabine bevat wel deuren en ramen, geschikt dus voor werk in de buitenlucht. Dit biedt bescherming tijdens extreme regen, harde wind of felle zonneschijn.

Daarnaast kun je kiezen of je gaat voor een eenvoudige of uitgebreide uitvoering. Met een eenvoudige uitvoering bedoelt Van Gurp Wijhe dat de graafmachine een mechanische bediening met joystick bevat. Bij de uitgebreidere uitvoering krijg je te maken met een servobediening. Dit is een mechanisch systeem zonder een directe mechanische verbinding.

Ook zit er een verschil in voor welke snelwissel je gaat om je bakken mee te wisselen. Een mechanische snelwissel is vrij simpel, hierbij moet je zelf een bout losdraaien om de bak los te koppelen. De hydrolische snelwissel biedt meer comfort. Hierbij kun je in de machine op een knopje drukken en de bak wordt vanzelf losgekoppeld.

Aanbouwdelen voor iedere klus

Jij kunt jouw graafmachine uitbreiden met diverse aanbouwdelen. Dit kunnen zowel nieuwe aanbouwdelen zijn die we rechtstreeks kopen van de importeur als gebruikte aanbouwdelen.

Een graafmachine wordt standaard uitgebreid met een bak. Waar je rekening mee moet houden bij een graafbak kopen, is het type aansluiting van je machine. Bij een Nederlandse aansluiting hoort een CW0, CW05, CW10, CW20, CW30 of CW40 bak. Bij een Duitse aansluiting hoort een Lehnhoff MS01 of MS03 bak.

Maar voor welke type bak ga je dan? Een slotenbak is geschikt voor het egaliseren van grond én voor het laden en lossen van materialen. Een dieplepelbak gebruik je bij laad- en graafwerkzaamheden. Een bananenbak is een smalle bak geschikt voor graafwerkzaamheden, vaak wordt deze ingezet bij het opgraven van leidingen.

Wanneer je beschikt over een 3e of 4e hydrolische snelwissel, kan jij ook een sloop-sorteergrijper én breekhamer kopen. Een sloop-sorteerfunctie is ideaal voor het slopen, sorteren, grijpen, opruimen en verplaatsen van materialen. Een breekhamer is een beitel die bestemd is voor het breken van harde oppervlakken zoals steen, beton, asfalt of tegels.

Van Gurp Wijhe denkt mee!

Kortom, er zijn een tal van mogelijkheden om uit te kiezen wanneer jij een graafmachine wilt kopen. Weet je niet goed welke graafmachine (en aanbouwdelen) geschikt is in jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Waar je je in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken is de kwaliteit. Wij werken enkel met dé beste merken. Wij verhandelen Kobelco, Kubota, Yanmar, Takushi, Hitachi en Caterpillar graafmachines en aanbouwdelen.